Koningsdag 2021 Netherlands Google Doodle celebrates King’s Day 2021

Date: April 27, 2021 Posted by: Rohit Gupta In: Google Doodle

Koningsdag 2021 Netherlands Google Doodle celebrates King’s Day 2021

Today, the search engine Google has shared an interactive Google doodle and celebrating the King’s day or Koningsdag 2021 in Netherlands.

Koningsdag or King’s Day is a national holiday in the Kingdom of the Netherlands. Celebrated on 27 April (26 April if the 27th is a Sunday), the date marks the birth of King Willem-Alexander. Until the abdication of Queen Beatrix in 2013, the holiday was known as Koninginnedag or Queen’s Day and was celebrated on 30 April.

Koningsdag 2021

Wat is Koningsdag?

Dutch communities in the Netherlands and around the world celebrate their nation’s cultural heritage and the birthday of His Majesty King Willem-Alexander, who was born on this day in 1967.

Observed by Kingdom of the Netherlands (Netherlands, Aruba, Curaçao, Sint Maarten)
Type National holiday
Significance Birthday of King Willem-Alexander
Celebrations Partying, wearing orange costumes, flea markets, concerts and traditional local gatherings
Date 27 April (26 April if 27 April is a Sunday)
Frequency annual

2021 Koningsdag

Waarom vieren we Koningsdag?

Op Koningsdag vieren Nederlanders de verjaardag van hun koning. Koning Willem Alexander werd geboren op 27 april en zo zijn er veel feesten, bijeenkomsten, rommelmarkten en natuurlijk bezoekt de koning zelf een of meerdere steden met zijn gezin. Trek je mooiste oranje outfit aan.

Een voorstelling van de Nederlandse koninklijke familie, oranjegekte (“oranjegekte”) is het thema van de dag en de nationale kleur is overal te zien, van de manier waarop mensen zich verkleden tot de kers op de tompouce (een met room gevuld gebak). Zelfs de drankjes zijn oranje, zoals velen toasten op de koning met een sinaasappelbitter.

Afgebeeld in het Doodle-kunstwerk is het maken van zelfgemaakte kronen, een jaarlijkse Koningsdagtraditie. Grote opblaasbare oranje kronen en miniatuurkroonvariaties worden door feestvierders in het hele land gedragen om de verjaardag van de koning te eren.

Fijne Koningsdag! (Happy King’s Day!)

Comments are currently closed.

life insurance banner quotes

Gse Mobiles Smartphones and Accessories
Subscribe Now for latest updates

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Recent Posts

Categories