Geta Brătescu – Google Doodle 95 de ani de la nașterea Getei Brătescu

Date: May 4, 2021 Posted by: Rohit Gupta In: Google Doodle

Geta Brătescu – Google Doodle 95 de ani de la nașterea Getei Brătescu

Today, the popular search engine Google has shared an interactive Google doodle and celebrating Geta Brătescu’s 95th birthday, 95 de ani de la nașterea Getei Brătescu who was multidisciplinary Romanian artist.

Geta Brătescu

Who is Geta Brătescu?

Geta Brătescu was a Romanian visual artist with works in drawing, collage, photography, performance, illustration and film.

În 2008, Brătescu a recunoscut un doctorat onorific la Universitatea Națională de Arte din București pentru „contribuțiile sale remarcabile la dezvoltarea artei românești contemporane”. Brătescu a fost director artistic al revistei de literatură și artă Secolul 21.

A major retrospective of her work was held at the National Museum of Art of Romania in December 1999. In 2015 Brătescu’s first UK solo exhibition was held at the Tate Liverpool. In 2017, she was selected to represent Romania at the 57th Venice Biennale.

Born Georgina Comanescu
4 May 1926
Ploiești, Romania

Died 19 September 2018 (aged 92)
Bucharest, Romania

Nationality Romanian

Education University of Bucharest

Movement Conceptual art

Geta Brătescu

Creditat ca unul dintre primii artiști conceptuali din România, Brătescu a crescut la nivel internațional cu o serie de expoziții care sărbătoresc cariera sa prolifică din anii ’80.

A lucrat ca ilustratoare de carte pentru copii în anii 1950, iar mai târziu în deceniu s-a alăturat Uniunii Artiștilor Plastici, o organizație de stat prin care a călătorit în țară pentru a schița românii în viața lor de zi cu zi. O dovadă a talentului ei în design, la începutul anilor ‘60 a fost numită director artistic al prestigioasei reviste literare Secolul 20.

În 2017, la amurgul carierei sale de șapte decenii, Brătescu a primit onoarea de a reprezenta România la prestigioasa Bienală de la Veneția, iar în același an i s-a acordat Ordinul Național „Steaua României” Steaua României ”), cea mai înaltă onoare civilă a țării.

Iată un artist care a refuzat să coloreze în rânduri – la mulți ani, Geta Brătescu!

Happy Birthday the great Romanian artist Geta Brătescu.

Comments are currently closed.

life insurance banner quotes

Gse Mobiles Smartphones and Accessories
Subscribe Now for latest updates

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Recent Posts

Categories