Az 1848–49-es forradalom és szabadságharc évfordulója Google Doodle

Date: March 15, 2021 Posted by: Rohit Gupta In: Google Doodle

Az 1848–49-es forradalom és szabadságharc évfordulója Google Doodle

A mai Doodle megünnepli a Magyar Nemzeti Napot, amely ünnepet minden évben megemlékeznek az ország függetlenségi harcáról. 1848-ban ezen a napon Petőfi Sándor forradalmi költő állt a Magyar Nemzeti Múzeum lépcsőjén, szavalva a Nemzeti dalot, és deklarálta a ma a pesti forradalom 12 pontjaként ismert jogok listáját. Ezt a napot a magyar történelem kulcsfontosságú mérföldkőjeként tisztelik, amely megalapozta a nemzet számára annak az egységes állammá válását, amely ma van.

Today’s Doodle celebrates Hungarian National Day on March 15…

Hungary National Day

Az 1848–49-es forradalom és szabadságharc évfordulója

Az 1848–49-es forradalom és szabadságharc 

Az 1848–49-es forradalom és szabadságharc Magyarország újkori történetének egyik meghatározó eseménye, a modern nemzeti identitás egyik alapkövévé vált, mivel egyszerre törekedett az egyéni szabadságjogok kivívására és a nemzeti önrendelkezés megteremtésére. Hungary National Day Az 1848–49-es szabadságharc a magyar nemzet történetének Magyarországon talán legismertebb háborús konfliktusa.

National Day commemorations begin with the raising of Hungary’s red, white, and green flag on Kossuth Square, and it is tradition for Hungarian celebrants to wear a cockade featuring ribbons of red, white, and green as well.

The day is honored as a key milestone in Hungarian history, one that set the stage for the nation to become the unified state it is today.

Boldog március 15-ét, Magyarország! (Happy 15th of March, Hungary!)

Comments are currently closed.

Gse Mobiles Smartphones and Accessories
Subscribe Now for latest updates

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Recent Posts

Categories
life insurance banner quotes