Ακίρα Ιφουκούμπε Μουσικός : Akira Ifukube ‘Godzilla Music Composer’

Date: May 31, 2021 Posted by: Rohit Gupta In: Google Doodle

Ακίρα Ιφουκούμπε: H Google τιμά με doodle τον Ιάπωνα συνθέτη της μουσικής του «Godzilla» Το σημερινό Doodle γιορτάζει τα 107α γενέθλια του ιαπωνικού συνθέτη Akira Ifukube – ένα τεράστιο ταλέντο στην κλασική μουσική και τις κινηματογραφικές ταινίες που είναι ευρέως γνωστά για το έργο του στο αρχικό soundtrack για τις ταινίες “Godzilla” της δεκαετίας του 1950.

Ακίρα Ιφουκούμπε Μουσικός

Μετάφραση από αγγλικά-Ο Akira Ifukube ήταν ιαπωνικός συνθέτης κλασικής και κινηματογραφικής μουσικής, γνωστός για τα έργα του στο franchise Godzilla.

Το 1935, ο Ακίρα έφυγε από το σπίτι του για να σπουδάσει δασοκομία στο Πανεπιστήμιο του Χοκάιντο, όπου έγραψε «Ιαπωνική Ραψωδία», τον πρώτο του αρχικό ορχηστρικό αριθμό. Μετά από μια σύντομη θητεία ως αξιωματικός της δασοκομίας και επεξεργαστής ξυλείας, επέλεξε να ακολουθήσει μουσική σύνθεση με πλήρη απασχόληση. Το 1947, κυκλοφόρησε την πρώτη από τις περισσότερες από 250 ταινίες του που παρήγαγε τον επόμενο μισό αιώνα. Το ύψος της καριέρας του στο κινηματογραφικό σκορ ήρθε το 1954 όταν έγραψε το soundtrack για το “Godzilla”, του οποίου η υπογραφή βρυχηθμού δημιούργησε παίρνοντας ένα δερμάτινο γάντι με ρητίνη και σύροντάς το στη χαλαρή χορδή ενός διπλού μπάσου.

Εκτός από τη δια βίου εργασία του ως συνθέτης, ο Akira υπηρέτησε ως πρόεδρος του Τόκιο του Μουσικού Τόκιο ξεκινώντας το 1976 και δημοσίευσε ένα βιβλίο 1.000 σελίδων για τη θεωρία με τίτλο «Ενορχήστρωση». Η ιαπωνική κυβέρνηση τίμησε τα επιτεύγματα της ζωής του τόσο με το Τάγμα Πολιτισμού όσο και με το Τάγμα του Ιερού Θησαυρού.

  • Πληροφορίες γέννησης: 31 Μαΐου 1914, Kushiro, Χοκκάιντο
  • Απεβίωσε: 8 Φεβρουαρίου 2006, Meguro Hospital, Τόκυο, Τόκιο
  • Ταινίες: Invasion of Astro-Monster, Γκοτζίλα, το τέρας του αιώνος, ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Γονείς: Toshizo Ifukube, Kiwa Ifukube

Comments are currently closed.

Gse Mobiles Smartphones and Accessories
Subscribe Now for latest updates

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Recent Posts

Categories
life insurance banner quotes